Dirk Gaasbeek Stichting

Leer ons kennen

Over ons

Ter herinnering aan Dirk Gaasbeek zet de Dirk Gaasbeek Stichting muziek in om het leven van mensen met een hersenaandoening te verbeteren. We verbinden sponsoren en verpleeghuizen om mooie muziekprojecten in de ouderenzorg te realiseren. Voor meer muziek in het leven van mensen met een hersenaandoening.

Dirk Gaasbeek

Drs. Dirk Gaasbeek (1956-2018), empathisch arts, specialist ouderengeneeskunde.

Over Dirk

Tot zijn plotselinge dood in juni 2018 werkte Dirk met veel enthousiasme en liefde als specialist ouderengeneeskunde bij Zorgcentra De Betuwe. Ook was hij projectmanager en adviseur bij WoonzorgUnie Veluwe in Epe.

Dirk was een mensenmens; hij voelde mensen goed aan. Dirk kwam als arts dicht bij zijn patiënten. Hij gaf oprechte, persoonlijke aandacht aan de verpleeghuisbewoners. Het positieve effect van het werk van de muziektherapeut trof hem. Hij zag met eigen ogen hoe belangrijk muziek was voor het levensgeluk van zijn patiënten. De Dirk Gaasbeek Stichting deelt Dirks inzicht en draagt daarom bij aan meer muziek in het leven van mensen met een hersenaandoening.

Betrokkenen

Bestuur

De leden van het bestuur en overige medewerkers ontvangen geen financiële beloning voor hun werkzaamheden.

Voorzitter

Edzard Gelderman

Edzard Gelderman (1949) studeerde Nederlands Recht aan de Rijksuniversiteit Utrecht. Hij startte zijn loopbaan 1980 als officier van justitie in Arnhem. Vanaf 1990 werkte hij als strafrechter en bestuursrechter in de rechtbank te ‘s-Hertogenbosch en tot slot als raadsheer in de straf- en familiesector van het Bossche hof. Edzard is maatschappelijk bestuurlijk actief op sociaal en geschiedkundig terrein. In zijn vrije tijd luistert hij graag naar klassieke muziek. Edzard was de partner van Dirk Gaasbeek.

Secretaris

Johan Visser

Johan Visser (1963) studeerde Bewegingswetenschappen aan de Vrije Universiteit, met als specialisaties Anatomie en psychologie. Hij is ruim dertig jaar werkzaam in de zorg, in diverse functies, van therapeut tot directeur. Sinds 2008 ondersteunt hij zorgorganisaties bij ontwikkel- en verandervraagstukken. Johan is voorzitter van een tweetal raden van toezicht in de ouderenzorg en gehandicaptenzorg en lid van een raad van commissarissen in de ambulante GGZ. Johan heeft een passie voor muziek en is actief als zanger, gitarist en liedjesschrijver. Johan heeft als toezichthouder van Zorgcentra De Betuwe de bevlogenheid en toewijding van Dirk Gaasbeek van nabij ervaren.

Penningmeester

Wim Martens

Wim Martens (1955) studeerde Bedrijfskunde en vervolgens Executive MRA aan Nyenrode University/William E. Simon Graduate School of Business Administration/University of Rochester. Hij was in eerste instantie werkzaam bij PGGM en daarna in de zorg. Sinds 2013 is hij bestuurder bij ouderenzorginstelling WZU Veluwe. Binnen WZU Veluwe werkte Wim nauw samen met Dirk. Naast zijn werk in de ouderenzorg is Wim toezichthouder bij Het Maanderzand en betrokken bij diverse andere maatschappelijke organisaties. In de dagelijkse praktijk ervaart Wim wat muziek kan doen bij ouderen met dementie. Vanuit die achtergrond zet Wim zich in om de inzet van muziek in de ouderenzorg breder te stimuleren.

Bestuurslid met aandachtsgebied wetenschap en kennis

Anna-Eva Prick

Anna Eva Prick (1980) studeerde Psychologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en Media & Journalistiek aan de Universiteit van Amsterdam. In 2017 promoveerde Anna Eva bij de vakgroep Klinische Psychologie aan de Vrije Universiteit. Anna Eva is universitair docent klinische psychologie bij de Open Universiteit, docent en senior onderzoeker bij het Lectoraat Kennisontwikkeling Vaktherapieën aan de Zuyd Hogeschool en docent bij de masteropleiding vaktherapie aan Hogeschool Arnhem-Nijmegen. Deze duizendpoot heeft veel expertise op het gebied van psychosociale ondersteuning en de inzet van muziek(therapie) bij mensen met dementie en hun mantelzorgers. Anna Eva brengt veel ervaring mee vanuit haar functie als psycholoog in de ouderenzorg. Anna Eva luistert en maakt graag muziek.

Bestuurslid met aandachtsgebied PR, marketing en fondsenwerving

Jan Haro Wilbrenninck

Jan Haro Wilbrenninck (1970) studeerde Heao Management, Economie en Recht aan de Hogeschool Arnhem Nijmegen en post HBO Customer Management aan de Philips Business School in Houten. Vervolgens behaalde hij een Executive MBA aan de Rijksuniversiteit in Groningen. Dienstverlening vormde de rode draad in zijn werkzaamheden als manager in de horeca, financiële wereld en bij gemeentes. Als oud-trompettist weet Jan Haro hoe belangrijk muziek is: “Muziek ontroert, geeft energie en tegelijkertijd rust en laat herinneringen ontstaan en herleven”.

Bestuurslid met aandachtsgebied Welbevinden en kwaliteit van leven

Jan-Willem Scheurwater

Jan-Willem Scheurwater (1975) was, nadat hij zijn studie Theologie aan de Universiteit Utrecht had afgerond, predikant in de PKN. Vanaf 2015 is Jan-Willem werkzaam als geestelijk verzorger bij Zorgcentra De Betuwe. In zijn studententijd deed hij al ervaring op als geestelijk verzorger binnen een verzorgingshuis. Het begeleiden van verpleeghuisbewoners heeft zijn hart. Naast zijn werk als geestelijk verzorger is Jan-Willem gesprekspartner voor mensen in rouw en met verlieservaringen. Jan-Willem is aan het Kempler Instituut opgeleid tot supervisor en coach. Jan-Willem is een groot muziekliefhebber; hij houdt in het bijzonder van (moderne) klassieke muziek. Jan-Willem organiseert regelmatig luisteravonden met muziek van Bach en Beethoven. “Muziek raakt heel mijn bestaan. Wanneer ik muziek gebruik in gesprekken met de verpleeghuisbewoners, dan treft het me steeds opnieuw hoe muziek de mens ontroert en tevoorschijn laat komen”. In Dirk Gaasbeek mist Jan-Willem een fijne, betrokken collega binnen Zorgcentra De Betuwe.

Lorum

Ipsum

Steun

Comité van Aanbeveling

Het werk van de Dirk Gaasbeek Stichting, het bevorderen van muziek voor mensen die vanwege een hersenaandoening in een zorginstelling verblijven, vindt brede maatschappelijke ondersteuning.

Het werk van de Stichting wordt met name gesteund door de leden van het Comité van aanbeveling en door hen van harte aanbevolen bij donateurs, fondsen, sponsoren en overheden.

Francis van Broekhuizen

Operazangeres en comédienne

Prof. dr. Hans Jeekel

Erasmus MC, Oprichter Muziek als Medicijn

Lavinia Meijer

Harpiste

André Rieu

Violist en orkestleider

Dr. Anna-Eva Prick

Lector Kennisontwikkeling Vaktherapie & UD Klinische Psychologie VU Amsterdam

Prof.dr.dr.h.c. Erik Scherder

Professor in Clinical Neuropsychology, FPP/Neuro, Faculteit der Gedrags- en Bewegingswetenschappen VU Amsterdam

Achtergrond

Algemene informatie